Afbeelding

E-mailinstellingen

De E-mailinstellingen die u bij een (oud) InterNLnet abonnement dient te gebruiken staan hieronder

Poortinstellingen inkomende- en uitgaande mail.

Uitgaande mail (SMTP):

• De server voor uitgaande mail (SMTP) is : smtp.internl.net
  • De standaardpoort voor uitgaande mail (SMTP) is 25 .
  • Voor de uitgaande mail (SMTP), kan het poortnummer het best gewijzigd worden naar 587 .
  • Voor uitgaande mail (SMTP) met SSL gebruikt u poort 465
  • Daarna onder ‘Server uitgaande mail’ selecteren : ‘Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.’
  • Of kiezen voor versleutelingsmethode : STARTTLS.

Inkomende mail (IMAP):

• De server voor inkomende mail (IMAP) is: imap.internl.net
  • Inkomende mail (IMAP) poort 993 met SSL of 143 zonder SSL

Inkomende mail (POP3):

• De server voor inkomende mail (POP3) is: pop.internl.net
  • Inkomende mail (POP3) poort 995 met SSL of poort 110 zonder SSL

Raadpleeg voor de overige instellingen, de handleiding van het mailprogramma.

IMAP gebruiken?

Als je hier veel ervaring mee hebt en weet wat het is, dan is het geen probleem. Anders kies je voor POP3 en SMTP

U kunt uw mail ook altijd raadplegen via webmail: webmail.internl.net

← Terug naar Support-overzicht