Afbeelding

SSL-certificaat - van http naar https

1. URL wijzigen van http naar https binnen WordPress

• Via het Worpress-menu kun je naar Instellingen gaan en vervolgens naar Algemeen
  • Hier kun je bij WordPress-adres en bij Site-adres (URL) de wijziging doorvoeren (https://www.jouwdomeinnaam)
  • Klik op ‘Wijziging opslaan’

2. URL wijzigen van http naar https via .htaccess ,

Voeg het volgende bovenaan in het bestand toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

En als dat niet werkt, probeer dan :

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.uwdomeinnaam\.nl|uwdomeinnaam\.nl)$ [NC]
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://uwdomeinnaam.nl/$1 [R,L]

Bovenstaande zorgt ervoor dat als u bijvoorbeeld naar het volgende gaat:

http://www.jouwdomeinnaam of http://jouwdomeinnaam  u dan doorgestuurd wordt naar https://uwdomeinnaam

3. .htaccess bestand synchroniseren

Nadat het .htaccess bestand is aangepast moet het nog gesynchroniseerd worden.

1. in het controle paneel, ga naar het tabblad “websites”
  2. klik hier op de domeinnaam
  3. ga door naar de “webhosting instellingen”
  4. hier vind je onderaan de knop “httoegang synchroniseren”

Na een paar seconden is de aanpassing verwerkt en werkend

Simple SSL

Voor WordPress pagina’s kan gebruik gemaakt worden van Simple SSL wordpress plugin.

De Really Simple SSL plugin detecteert automatisch de instellingen en past de configuratie van de WordPress-website aan.

← Terug naar Support-overzicht